28.09.2024 klo 17:00 || Gatorade Center, Turku
Ässät
Ennakko

Otteluennakko: TPS-Ässät

lähtökohdat otteluun

Joukkueet kohtasivat perjantaina Porissa. Vaikka Ässät hallitsi tasakentällisin pelitapahtumia, TPS kampesi vierasvoiton lukemin 4-6.

Lukemat itsessään kertovat paljon. Tapahtumia riitti maalienkin lisäksi ja onkin mielenkiintoista nähdä, jatkuuko sama ralli myös Turussa. Pelin jälkeen päävalmentajat tiivistivät ottelun ratkaisuja kuvaavasti:

- Hyvä alivoimapeli ja hyvä maalivahtipeli pitivät meidät kiinni tuloksessa ensimmäisessä erässä. Olen ylpeä joukkueesta ja siitä, miten pystyimme toisessa erässä kiipeämään peliin mukaan. Ylivoimapeli oli todella tärkeässä osassa meillä. Erikoistilanteet ja maalivahtipeli pitivät meidät tuloksessa, TPS, Tommi Miettinen.

- Kyllä me 5-5 -peliä pelattiin hyvin. Maalin hinta omiin oli aika halpa ja erikoistilanteet hävittiin pystyyn, Ässät, Jarno Pikkarainen.

ennen ottelun alkua kunnioitetaan urpo ylöstä

Ennen ottelua TPS nostaa Urpo Ylösen kunniaviirin areenan kattoon. Kunnianosoituksena se on verrattavissa pelaajan pelinumeron jäädytykseen.

Pelaajana Urpo Ylönen valittiin kolme kertaa SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi, pelasi 11 arvokisat ja valittiin kerran MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Legendaarisen pelaajauransa Ylönen torjui pääosin TuTo:ssa.

Turun Palloseurassa Urpo Ylönen oli paitsi Suomen mestarijoukkueen 1976 maalivahti, ennen kaikkea huikean menestynyt maalivahtivalmentaja ja yksi alan pioneereista. Ylösen valmennettavia ovat olleet mm. Miikka Kiprusoff, Antero Niittymäki, Fredrik Norrena, Jani Hurme sekä Ässissä tällä hetkellä pelaava Joni Ortio.

Valmentajana Urpo Ylönen saavutti Turun Palloseurassa kuusi Suomen mestaruutta sekä neljä SM-hopeaa.

ÄSSÄT VS. TPS

Ässät hallitsi kauden ensimmäistä keskinäistä kohtaamista, mutta kärsi silti niukan tappion.