Skip to content
Home » Joni Ortio Ässien maalille

Joni Ortio Ässien maalille

Kokenut ja kansainvälisissä huippusarjoissa pitkään pelannut huippuvahti siirtyy Ässiin marraskuun loppuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Ässät ja maalivahti Joni Ortio ovat tehneet marraskuun loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on pelaajan optio siirtyä ulkomaille marraskuun maaottelutauosta alkaen.

33-vuotias Ortio on pelannut pitkään maailman huippusarjoissa ja Liigassa hänet on nähty viimeksi HIFK:n maalilla kaudella 2012 – 2013. Kaksissa MM-kisoissa Suomea edustanut maalivahti on pelannut urallaan 37 NHL-, 104 AHL-, 153 SHL- sekä 123 KHL-ottelua.

Ortio on lisäksi pelannut Sveitsin pääsarjassa 21 ottelua ja hänellä on tilillään 18 A-maaottelua.

– Niklas Rubinin loukkaantuminen sarja-avauksessamme oli valitettava juttu. Uskomme hänen toipuvan täysin vammastaan ja torjuvan loppukaudesta totutulla huipputasollaan.

– Liigan otteluohjelma on tiivis ja tarvitsimme kokeneen huippumaalivahdin mukaan miehistöömme. Olemmekin äärimmäisen tyytyväisiä, kun saimme Joni Ortion kiinnitettyä. Hän tuo joukkueeseemme paljon kansainvälistä kokemusta ja toivotammekin Jonin tervetulleeksi Patapaitaan, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.

Joni Ortio liittyy Ässien harjoitusryhmään välittömästi ja todennäköisesti hänet nähdään ensimmäisen kerran kokoonpanossa viikonlopun otteluissa.

JONI ORTION URATILASTOT

SEURAAVAT KOTIOTTELUT

VS20.09.2024 klo 18:30
Vastaan
VS27.09.2024 klo 18:30
Vastaan
VS02.10.2024 klo 18:30
Vastaan