Skip to content
Home » Ässien toimitusjohtaja vaihtuu

Ässien toimitusjohtaja vaihtuu

Ässien uusi toimitusjohtaja on Sami Hautamäki.

Ässien toimitusjohtaja vaihtuu. Ässien toimitusjohtajana vuodesta 2017 toiminut Mikael Lehtinen ei jatka seuran palveluksessa.

– Haluan kiittää koko seurayhteisön puolesta Mikael Lehtistä hänen työstään Ässien hyväksi. Hän luotsasi osakeyhtiötä läpi todella vaikeiden vuosien ja Ässät otti isoja askeleita eteenpäin hänen aikakaudellaan, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Lehtinen kommentoi.

-Nyt oli varmasti oikea aika minun osaltani poistua. Tämä on ollut hieno, mutta myös kuluttava matka. Haluan kiittää koko seurayhteisöä näistä vuosista. Ässät jää sekä urheilullisesti että hallinnollisesti hyviin käsiin. Sami Hautamäki on hyvä seuraaja minulle, Mikael Lehtinen kommentoi.

– Olemme päivittäneet yhtiömme strategiaamme ja tulemme nostamaan kunnianhimoamme läpi koko organisaation. Osana tätä, liikevaihtotavoitteemme nousee 10 miljoonaan euroon ja pidämme tiukasti kiinni tavoitteestamme sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon.

– Haluamme jatkossa myös kehittää Porin Ässät ry:n ja HC Ässät Pori Oy:n välistä yhteistyötä. Tulemme puhaltamaan jatkossa samaan suuntaan Patajunnuliigasta aina edustusjoukkueeseen asti, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Lehtinen kommentoi.

sami hautamäki on ässien uusi toimitusjohtaja

Ässien uutena toimitusjohtajana aloittaa Ässien seurayhteisölle tuttu Sami Hautamäki, joka toimi Ässien myyntipäällikkönä ja myöhemmin myyntijohtajana vuosina 2005 – 2016.

Ässäpestinsä jälkeen Hautamäki toimi yrittäjänä ja toimitusjohtajana digitaalisessa suunnittelutoimistossa. Viimeisen parin vuoden ajan hän on toiminut henkilöstöalalla ja hankkinut kokemusta henkilöstöhallinnan parista.

Hautamäellä on maisterin tutkinto Helsingin yliopistosta taloustieteen laitokselta ja viime vuosina hän on suorittanut myös liikuntapsykologian perusopinnot.

Porin Ässissä Hautamäki toimi laajassa roolissa ja hän osallistui mm. hallituksen kokouksiin seitsemän vuoden ajan. Sami Hautamäki koki edellisen Ässät-pestinsä aikana SM-hopean 2006, karsinnat 2009 sekä Suomen mestaruuden 2013.

– Päivitetyssä strategiassamme yksi olennainen kohta on yksi yhteinen Porin Ässät. Hallitus mietti, kuka olisi oikea henkilö kehittämään tätä yhteisöllisyyttä ja viemään Ässiä kokonaisuutena seuraavalle tasolle.

– Hyvin nopeasti esiin nousi Sami Hautamäen nimi. Hän on erittäin arvostettu henkilö ja persoona seurayhteisössä, tietää mihin on tulossa ja on erittäin osaava ja motivoitunut tehtäviinsä, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Lehtinen kommentoi.


– Tämä on minulle suuri kunnia. Lähden tähän tehtävään nöyrin mielin ja tehtävänäni toteuttaa strategiaan asetettuja tavoitteita.

– Ympäristö on minulle tuttu ja työtehtävät ovat osittain tuttuja, vaikka toki maailma on muuttunut kahdeksassa vuodessa, jotka olin poissa Ässistä. Toki samalla teki hyvää tarkkailla seuraa myös sisäpiirin ulkopuolelta.

– Pori on yksi Suomen kovimmista kiekkokaupungeista. Minun tärkeänä tehtävänäni on Ässien poikkeuksellisen vahvan yhteisön parempi kehittäminen ja hyödyntäminen, Sami Hautamäki kommentoi. Sami Hautamäki aloittaa HC Ässät Pori Oy:n toimitusjohtajan tehtävissä virallisesti maanantaina 6. toukokuuta.

HAUTAMÄKI OTTAA VETOVASTUUN MYÖS PORIN ÄSSÄT RY:SSÄ SYYSKUUSSA

Porin Ässät ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Välimaa on muutama kuukausi sitten ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä elokuun lopussa.

Sami Hautamäki ottaa syyskuun alussa vetovastuun myös Porin Ässät ry:ssä.

Porin Ässät ry sekä HC Ässät Pori Oy jatkavat tulevaisuudessakin erillisinä juridisina yksikköinä.

Siirtymällä yhden johtajan malliin Ässät haluaa tiivistää yhteistä tekemistä esimerkiksi hallinnon, myynnin, markkinoinnin sekä valmennuksen osalta saamaan enemmän tehoja irti yhteisellä tekemisellä.

Sami Hautamäen johdolla tullaan syksyn aikana valmistelemaan käytännön toimenpiteitä yhteistyön sekä yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

– Haluan jo tässä vaiheessa kiittää Jaakko Välimaata hänen pitkästä ja ansiokkaasta työstään koko Ässien hyväksi.

– Yhden johtajan mallia on kokeiltu Ässissä ennenkin, mutta sen jälkeen yhtiöiden rakennetta on muutettu ja kehitetty merkittävästi mm. uusilla rooleilla. Teemme aktiivista kehitystyötä ja tarvittaessa vahvistamme organisaatiota tukemaan nyt päätettyä toimintamallia.

– Sami Hautamäellä on vahva luottamus koko seurayhteisömme parissa ja olemme varmoja siitä, että hän pystyy luomaan lisää yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä, Porin Ässät ry:n puheenjohtaja Anne Kuparinen kommentoi.

ÄSSIEN OMISTAJUUSASIA PYSYY ENNALLAAN

Porin Ässät ry on Liiga-joukkueen sekä U20 toiminnasta vastaavan HC Ässät Pori Oy:n pääomistaja.

Ajoittain viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu mahdollisesta omistajamuutoksesta. Tänään uutisoiduilla asioilla ei ole suoraa merkitystä omistajuuteen liittyviin asioihin suuntaan tai toiseen.

URHEILUtoiminta VALMISTAUTUU KAUTEEN NORMAALISTI

Tänään tiedotetut asiat eivät vaikuta Ässien urheilutoimintaan ja valmistautuminen tulevaan kauteen jatkuu normaalisti aikaisempien suunnitelmien mukaan.

– Hallituksella on vahva luotto urheilujohtaja Janne Vuoriseen sekä päävalmentaja Jarno Pikkaraiseen. Joukkueen rakentaminen sekä valmistautuminen kauteen etenevät molemmat hyvässä tahdissa, HC Ässät Pori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Lehtinen kommentoi.