Skip to content
Home » Ässistä aina MM-kisoihin asti ponnistanut Peter Tiivola palaa Poriin

Ässistä aina MM-kisoihin asti ponnistanut Peter Tiivola palaa Poriin

Ässissä 2020 – 2021 kaudella 37 ottelussa 30 tehopistettä iskenyt hyökkääjä haluaa palata takaisin huipulle Porissa.

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Peter Tiivolan kanssa.  Ässissä vuosina 2018 – 2021 säväyttänyt 30-vuotias keskushyökkääjä on ylittänyt Liigassa kuudella kaudella 25 tehopisteen rajan.

Tiivola tuo Ässiin erikoisosaamista myös aloitusympyrään. Keskushyökkääjä aloitti viime kaudella prosentilla 52,1 ja hänen hyökkäysalueen aloitusprosenttinsa 59,2 oli koko Liigassa kolmanneksi paras.

– Tiivola on kokenut keskushyökkääjä, jolla on kova halu päästä tasolleen haastavan viime kauden jälkeen tutussa ympäristössä. Pege on parhaimmillaan maalineduistoilla sekä hyvänä aloittajana tärkeä lisä keskikaistalle, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.

Peter Tiivola on kantanut kultaista kypärää Ässissä useaan otteeseen.

Tiivola otti Ässissä isoja kehitysaskeleita ja lopullinen täysosuma oli kausi 2020 – 2021, jolloin keskushyökkääjä pelasi 37 ottelua tehoin 5+25 =30 ja päätti kautensa MM-kisoihin ja MM-hopeaan. Huippukauden jälkeen Tiivola siirtyi KHL-liigaan ja sieltä matka jatkui Oulun Kärppiin.

– On todella hieno fiilis palata takaisin Poriin. Kun lähdin Ässistä, minulla oli todella haikeat fiilikset ja pohdin lähtöäni pitkään.

– Päätin kuitenkin lähteä, mutta jo tuolloin päätin myös sen, että haluan joskus vielä tulla takaisin Ässiin.

– Haluan myös kokea pudotuspelit Porissa. Se jäi viime kerralla kokematta ja nyt se asia korjataan, Peter Tiivola kommentoi.

Kausi 2021 – 2022 toi mukanaan 32 KHL-ottelua sekä kaksi maaottelua ja ensimmäinen kausi Oulun Kärpissä 54 ottelua tehoin 12+15 =27.

Viime kausi Oulussa oli Tiivolalle erityisen vaikea ja 36 ottelua toivat tehot 1+5 =6. Pudotuspeleissä Tiivola pelasi 8 ottelua lukemin 0+1 ja kausi päättyi lopulta SM-pronssiin.

– Olen miettinyt paljon sitä, miksi kauteni Oulussa epäonnistui. Siinä oli monta juttua, jotka eivät toimineet, mutta nyt viime kausi on jo nollattu ja katson kirkkain silmin tulevaisuuteen.

– Urheiluun kuuluu vaikeat ajanjaksot ja nyt sellainen osui minun kohdalleni. Kysymys on nyt siitä, miten siihen suhtautuu ja jatkaa matkaa eteenpäin.

– Minulle jäi valtavasti nälkää ja haluan näyttää kaikille, että pystyn palaamaan takaisin huipputasolle, Tiivola kommentoi.

Porissa muistetaan mm. Tiivolan maalit Lukkoa vastaan.

Pori sai Tiivolasta pelaajana parhaan esiin ja hän pelasi Ässissä kolme nousujohteista kautta.

– Ässissä minulla on parhaat edellytykset palata takaisin sille tasolle, jolla olin lähtiessäni täältä ja täällä pystyn taas nauttimaan jääkiekosta.

– Haluan tuoda joukkueeseen hyvää fiilistä. Treenatessa asiat hoidetaan viimeisen päälle ja kun ei treenata, heitetään vähän läppää.

– Kentälle pyrin tuomaan niitä samoja asioita, joita toin lähtiessäni Porista. Haluan tehdä tulosta ja olla myös luotettava keskushyökkääjä molemmissa päissä kenttää, Peter Tiivola kommentoi.

Tiivola pääsee kokemaan Satakunnan paikalliskamppailut tulevalla kaudella täysin uudella tavalla, kun Ässät ja Lukko kohtaavat Satakunnan Talviklassikossa kahdesti ainutlaatuisissa ulkoilmaotteluissa.

– Ne päivät on merkattu isosti kalenteriin. Lukko sytyttää aina ja nämä pelit tulevat olemaan jotain erityistä. Aivan loistava homma, että näitä järjestään, Peter Tiivola hehkuttaa.