Skip to content
Home » Festum urheilujohtajan kuukausikatsaus

Festum urheilujohtajan kuukausikatsaus

Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kertoo urheilupuolen kuulumisia.

Tervehdys Patakansa!

Pienen tauon jälkeen on taas mukava palata asiaan Festum-kuukausikatsauksen muodossa.

Ensimmäisenä haluan vielä kerran onnitella Ässien U20 joukkuetta Suomen mestaruudesta.

Mestaruus oli upea asia koko seurayhteisölle. Meillä oli jalkeilla äärimmäisen laadukas ja lahjakas joukkue, josta moni on saanut Liiga-sopimuksen ja osalla on jopa NHL-potentiaalia.

Joukkue pelasi hyvää hyökkäysvoittoista kiekkoa ja oli parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Valmennustiimi sai pelaajistosta parhaan irti kauden tärkeimmillä hetkillä ja oli hienoa nähdä myös se, miten Liigasta tulleet pelaajat sopeutuivat nopeasti joukkueeseen.

Kokonaisuutena kausi oli joukkueelle nousujohteinen. Pystyimme tekemään tulosta laajalla rintamalla ja myös joukkueen ilmapiiri oli hyvä. Siitä iso kiitos koko joukkueen johtoryhmälle!

Kevään viimeiset pelit olivat upea kokemus joukkueelle, yleisölle ja koko seurayhteisölle. Viimeinen ottelu oli porilaisen kiekkokulttuurin voimannäyttö. Harvassa paikassa junioreiden ottelussa on yli 6000 katsojaa. Kiitokset jokaiselle paikallaolijalle!

Patanuorten Suomen mestaruus oli iso asia koko organisaatiolle ja viimeinen ottelu oli porilaisen kiekkokulttuurin voimannäyttö.

Myös Liiga-kausi 2023 – 2024 on nyt päättynyt. Onnittelut Tapparan suuntaan ovat enemmän kuin paikallaan.

Liigassa peli on muuttumassa aktiivisemmaksi, rohkeammaksi ja hyökkäysvoittoisemmaksi. Tapparan rohkeus ravistella rakenteita niin ulkomaalaisen koutsin kuin pelitavankin suhteen oli kunnioitettavaa. Heillä on tekeminen kunnossa jokaisella sektorilla ja siinä on muille organisaatioille hyvä mittatikku.

Veikkaan, että peli aktivoituu Liigassa laajemmin eri joukkueiden keskuudessa. Toki siihen tarvitaan myös hyviä pelaajia. Meidän täytyy Ässissä pystyä kehittämään pelaajia, joilla on kykyä pelata vauhdikkaasti. Tarvitsemme taitoa, mutta myös hyvää fysiikkaa ja jaksamista.

Ässien osalta valmistautuminen tulevaan Liiga-kauteen etenee aikataulussa. Minulla on erittäin positiivinen fiilis joukkueesta. Olemme saaneet pidettyä täällä miltei jokaisen, joiden toivoimmekin jatkavat täällä. Viime viikkojen isot jatkosopimukset Jan-Mikael Järvisen ja Eemil Erholtzin kanssa luovat uskoa, että olemme oikealla tiellä. Sama koskee luonnollisesti myös Niklas Rubinin jo kauden aikana tehtyä jatkosopimusta.


Joukkueemme on varmasti hieman luisteluvoimaisempi ja toivottavasti myös tehokkaampi ensi kaudella. Maalivahtiosasto sekä puolustus ovat mielestämme hyvässä kunnossa. Hyökkäyksessä on paljon potentiaalia sekä myös laajuutta, jotka pitää saada esiin.

Haemme siirtomarkkinoilta vielä yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää, ensisijaisesti laituria. Molempia pelaajia etsitään rooleihin, joissa pitää pystyä auttamaan meitä tuloksenteossa.

Uuden päävalmentajan Jarno Pikkaraisen kanssa yhteistyömme on käynnistynyt erittäin luonnikkaasti. Olemme tunteneet Piken kanssa noin 20 vuoden ajan, joten ihmisinä tutustumiseen ei mennyt aikaa.

Toki teemme nyt yhteistyötä ensimmäistä kertaa samassa seurassa. Meillä on molemminpuolinen luottamus ja ajattelemme pelistä ja pelaajista samalla tavalla, joten näen yhteistyömme äärimmäisen hyvänä. Alku on ollut positiivinen.

Valmennustiimin tarkka roolitus rakentuu lopulliseen muotoonsa elokuussa, mutta yhden muutoksen olemme jo tehneet. Hannes Hyvönen liittyy Liiga-joukkueen valmennusryhmään kokonaisvaltaisena jäsenenä ja on mukana myös kaikissa pelitapahtumissa.

Muutoin valmentajien roolitus täsmentyy, kun Pikkarainen on tutustunut kaikkiin ja nähnyt jokaisen vahvuudet valmentajana. Näen valmennustiimissämme paljon osaamista, ahkeruutta ja hyvää yhteishenkeä.

Harjoittelussa keskitymme nyt erityisesti fyysisten valmiuksien kehittämiseen sekä tapaan toimia jäällä ja vaatimustason ylläpitämiseen. Taktiset elementit tulevat sitten vahvemmin mukaan elokuussa, kun koko joukkue on kasassa.

Kesäajan yksi tärkeimmistä asioista on henkilökohtaiset palaverit pelaajiston sekä valmennuksen välillä ja hyvän joukkuehengen siemenen kylväminen.

Yksi kevään tärkeistä tapahtumista oli myös Suomessa pelatut U18 MM-kisat, joita seurasin paikan päällä koko kisojen ajan. Kansainvälisen pelin vaatimukset niin joukkue kuin yksilötasolla tulivat näkyviin melko selvästi kisojen aikana.

Pohjoisamerikkalaiset jengit esittivät laadukasta pelaamista, pelinopeaa, yhteneväistä ja liikkuvaa kiekkoa. Heidän pelaamistaan oli hieno katsoa ja siinä on varmasti iso opin paikka myös ihan kaikille täällä Suomessa, että missä se kansainvälinen huippu menee niin yksilö kuin joukkuetasolla.


Tässä kohtaa toivotan kaikille Ässistä kiinnostuneille hyvää kevättä. Seurataan vielä mielenkiinnolla aikuisten MM-kilpailut sekä NHL:n pudotuspelit, joissa riittää myös porilaisittain mielenkiintoa.

Tähän katsaukseen tuli tällä kertaa niin paljon asiaa, että palataan yleisökysymyksiin taas kuukauden päästä.

kuukausikatsauksen tarjoaa festum