Skip to content
Home » Jesse Joensuu lopettaa upean uransa ja jatkaa organisaation palveluksessa uudessa tehtävässä

Jesse Joensuu lopettaa upean uransa ja jatkaa organisaation palveluksessa uudessa tehtävässä

Yli tuhat ammattilaisottelua pelannut Ässien kasvatti siirtyy kehittämään seuran omaa pelaajatuotantoa sekä nuorten pelaajien kehitystä.

Ässien kapteenina kaksi edellistä kautta toiminut Jesse Joensuu lopettaa uransa. Upea ammattilaisura piti sisällään yli tuhat ottelua sisältäen kaikki maailman kovimmat jääkiekkosarjat.

Ässien Liiga-joukkueessa seuran oma kasvatti pelasi ensimmäisen kerran 15-vuotiaana ja viimeisen kerran tänä keväänä 36-vuotiaana.

– Eniten jään kaipaamaan elämää ja kavereita pukukopissa. Tunnelmat ovat nyt haikeat, mutta samalla olen ylpeä ja onnellinen siitä, että sain vielä pelata Ässissä ja lopettaa urani täällä, Jesse Joensuu kommentoi.  

TYÖT ÄSSISSÄ JATKUVAT URHEILUKOORDINAATTORIN TEHTÄVÄSSÄ

Jesse Joensuun mittava ammattilaisuralla kertynyt kokemus pysyy Ässien käytössä, sillä hän aloittaa elokuun alussa urheilukoordinaattorin tehtävässä kaksivuotisella sopimuksella.

Uudessa toimenkuvassa Joensuu toimii urheilujohdon apuna ja kehittää U16 – U20 joukkueiden toimintaa tiiviissä yhteistyössä valmennusryhmien ja Porin Ässät ry:n päätoimisten työntekijöiden kanssa. Tehtävässään hän raportoi urheilujohtajalle sekä ry:n toiminnanjohtajalle.

Ensisijaisena tavoitteena on U16 & U18 joukkueiden tason nostamisessa, joka pitkällä tähtäimellä parantaa seuran omaa pelaajatuotantoa U20 ikäluokkaan.

Urheilukoordinaattorin tehtäviin kuuluu lisäksi myös Patajunnuliigan markkinointiin osallistuminen sekä yleisesti toimenpiteet, joilla Ässien harrastajamäärää sekä paikallisten valmentajien lukumäärää saadaan kasvatettua.

– Haluan onnitella Jesseä hienosta pelaajaurasta. Suuri porilainen jääkiekkopersoona siirtyy nyt uudelle uralle. On hienoa saada Jesse jakamaan tietotaitoaan ja intohimoaan porilaisen jääkiekon hyväksi myös jatkossa, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.


– Tämä on juuri sitä mitä haluan. Pääsen opettelemaan seuratyötä Ässissä ja pääsen tehtävään, joka motivoi hemmetisti. Kehittämällä seuran omaa pelaajatuotantoa, saamme lisää porilaisia pelaajia ja se vie Ässiä eteenpäin ja paremmaksi
, Jesse Joensuu kommentoi. 


Porin Ässät kunnioittaa Jesse Joensuun upeaa pelaajauraa Liiga-kauden 2024 – 2025 alussa.

Viimeisen kauden ykkösketjut: Miksa, Ertsi, Lenni, (Jesse) & Juho, Vertti ja Kike