Skip to content
Home » Kasper Puutio vahvistaa Ässien puolustusta

Kasper Puutio vahvistaa Ässien puolustusta

Mm. U20 MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi urallaan valittu Puutio saapuu Poriin nousujohteisen kauden jälkeen.

Ässät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Kasper Puution kanssa. Isoja kehitysaskeleita viime vuosina ottanut 21-vuotias Puutio pelasi viime kaudella Lahden Pelicansissa 53 ottelua tehoin 6+9 =15. Pudotuspeleissä Puutio pelasi 17 ottelua tehoin 1+1 =2 ja mittautti hopeajoukkueen pakistossa kolmanneksi eniten peliaikaa.

– Kasper Puutio pelasi hopeajoukkueessa nousujohteisen kauden ja oli pudotuspeleissä heidän parhaita puolustajiaan. Kasperilla on vielä paljon varaa kehittyä ja olemme iloisia, että saimme hänet Poriin. Rightin kätisyys ja kiekolliset taidot tekevät hänestä mielenkiintoisen suomalaisen pakkilupauksen, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.


Kasper Puutio on Oulun Kärppien kasvatti ja hän saavutti juniorivuosinaan Oulussa mm. U16 SM-hopeaa, U18 pronssia, U20 Suomen mestaruuden sekä U20 MM-pronssia.

– Ässissä on useita minulle tuttuja pelaajia ja mm. Rami Määtän kanssa olemme pelanneet samoissa joukkueissa kiekkokoulusta asti.

– Ässien nykyiset ja entiset pelaajat kehuivat minulle Ässien toimintaa sekä Porin kaupunkia, kun tämä mahdollisuus tuli eteeni. Sillä oli iso merkitys siihen, että halusin siirtyä tänne.

– Arvostan myös suuresti Ässien historiaa ja kannattajia. Ässillä on hieno ja rikas historia sekä perinteet ja kotiotteluissa on huikea meininki.

– Kaikella tapaa tämä on minulle hyvä paikkaa ottaa seuraava askel pelaajana, Kasper Puutio kommentoi.


Oulun vuosien välissä Puutio pelasi yhden kauden Pohjois-Amerikassa juniorisarja WHL-liigassa. Kauden päätteeksi Florida Panthers varasi puolustajan 5. kierroksella vuoden 2020 varaustilaisuudessa.

KalPassa pelatessaan Puutio valittiin U20 MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. KUVA: Atte Rissanen

Oulun jälkeen Puution ura jatkui KalPassa. Molempina Kuopion kausinaan hän rikkoi 10 tehopisteen rajan. Kaudella 2021 – 2022 Puutio saavutti U20 SM-hopeaa sekä U20 MM-hopeaa. Kenties komein meriitti oli kuitenkin valinta U20 MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Näin Puutio liittyi samaan joukkoon mm. Erik Karlssonin, Jacob Trouban sekä Rasmus Dahlinin kanssa.

– Tavoitteenani on tuoda Ässiin vahvaa kahden suunnan peliä eli omassa päässä jämäkkää puolustamista, hyvää pelin avaamista sekä hyökkäyksien tukemista. Myös hyökkäyspään siniviivalla pyrin auttamaan joukkuetta.

– Koppiin pyrin tuomaan hyvää ilmapiiriä ja energiaa tuomalla sinne oman sosiaalisen persoonani ja olemalla oma itseni, Puutio kertoo.

Kasper Puutio oli isossa roolissa SM-hopeajoukkue Pelicansissa. Kuva: Tomi Natri

Päättyneellä kaudella Kasper Puutio siis kiekkoili Lahden Pelicansissa. Kausi päättyi SM-hopeaan ja nuori puolustaja kantoi joukkueessa isoa vastuuta läpi kevään.

– Pelillisesti haluan jatkaa siitä, mihin keväällä jäin Pelicansissa. Haluan nousta seuraavalle tasolle ja tehdä todellisen läpimurron Liigassa.

– Joukkueena Porissa jäi viime vuonna pudotuspelit pelaamatta, joten sinne pitää päästä takaisin ja menestystä lähdetään hakemaan ennen kaikkea joukkueena, Puutio kommentoi.

KASPER PUUTION URATILASTOT

KAUSIKORTILLA OLET AINA YKKÖSKETJUSSA

LUE LISÄÄ KAUSIKORTEISTA TÄSTÄ