Skip to content
Home » Patanuorten tie Suomen mestaruuteen

Patanuorten tie Suomen mestaruuteen

Matka piti mukanaan dramaattisia vaiheita. Katso pudotuspelien maalikoosteet tästä.

pudotuspelien 1. kierros ässät-sport

Ässien kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ratkesi aivan runkosarjan kalkkiviivoilla. Ässät onnistui kaatamaan HPK:n vieraissa lukemin 4-6 ja Sport kärsi 6-5 jatkoaikatappion Oulussa. Näin joukkueet olivat tasapisteissä runkosarjan jälkeen, mutta Ässien vei kotiedun maalieron turvin.

Ottelusarjasta muodostui valtaisa jännitysnäytelmä. Ensimmäisessä ottelussa Ässät voitti jatkoajalla ja toisessa ottelussa Sport oli selvästi parempi.

Ottelusarja huipentui kolmanteen otteluun Porissa ja voittaja haettiin lopulta rangaistuslaukauskilpailusta, jonka käänteitä ei voi kuvailla. Ne täytyy vain katsoa maalikoosteelta.

puolivälierät kärpät-ässät

Puolivälieräsarja Kärppiä vastaan oli erikoinen, kun jokainen ottelusarjan ottelu päättyi vierasvoittoon.

Ässien kovuudesta kertoo jotain se, että joukkue haki kolme vierasryöstöä Oulusta. Ässien tie oli muutoinkin kivinen, sillä matkaan mahtui mm. äärimmäisen kirvelevä ajassa 59:59 tullut kotitappio. Tästä kaikesta joukkue kuitenkin nousi ja kypsyi todella kovaksi Joukkueeksi.

välierät kookoo-ässät

Kolme ottelua. Kolme huikeaa jännitysnäytelmää.

Kaikki ottelusarjan ottelut venyivät vähintään jatkoajalla, mutta jokaisella kerralla oikeanlainen kovuus ja kypsyys löytyi Ässien joukkueesta.

loppuottelut tps-ässät

Sitten olikin enää jäljellä loppuottelut Turun Palloseuraa vastaan. Näin joukkueen kapteeni Waltteri Mattila ja lupaava puolustaja Lasse Boelius ennakoivat loppuottelusarjaa:

Ottelusarjan viimeinen ottelu kuvasi lopulta koko sarjaa. TPS aloitti vahvasti, mutta koko ajan pelin edetessä vaaka kallistui enemmän ja enemmän Ässien suuntaan. Viimeinen ottelu oli jo melkoinen tarina itsessään. Ottelu oli loppuunmyyty ja 6150 katsojaa loi ainutlaatuisen tunnelman Enersense Areenaan.