Skip to content
Home » Urheilujohtajan yhteenveto Liiga-kaudesta

Urheilujohtajan yhteenveto Liiga-kaudesta

Arvoisat Ässien kannattajat, tukijat, yhteistyökumppanit ja koko seurayhteisö

Liiga-joukkueen kausi päättyi eilen Vaasassa 3–2 tappioon ja tunnelmat ovat luonnollisesti tällä hetkellä äärimmäisen pettyneet.

Haluan heti ensimmäisenä kiittää päättyneestä kaudesta. Loistava yleisökeskiarvomme 4657, upea tunnelma ja kannustus kotiotteluissamme sekä yhteistyökumppaneidemme vankka tuki kantavat meitä vielä pitkään ja luovat vahvaa uskoa parempaan tulevaisuuteen.

Tuloksellisesti päättynyt kausi on pettymys ja epäonnistuminen. Emme saavuttaneet strategiassa asetettua tavoitetta sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon ja jäimme kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Päättynyttä kautta tarkastellessa esiin nousee tiettyjä teemoja ja asioita, joissa meidän täytyy kehittyä.

JOUKKUEEN RAKENTAMINEN JA REKRYTOINTI

Tämä on kokonaisuudessaan osa-alue, jossa pystymme parantamaan. Teimme joitakin vääriä ratkaisuja ja toisaalta emme saaneet ulosmitattua kaikkea sisään hankittua potentiaalia.

Olen miettinyt paljon kauden aikaista reagointia, erityisesti marraskuun osalta. Tuolloin tehtyihin päätöksiin vaikutti halu pysyä strategiassa ja antaa näyttöpaikat ja peliaika nuorille pelaajillemme.

Haimme pelaajamarkkinoilta tuolloin selkeää ja ehdotonta kärkiosaamista, mutta pelaajamarkkinatilanne ja resurssimme eivät lopulta kohdanneet.

PELI JA SEN KEHITTYMINEN

Kuten muistamme, pelasimme loistavan alkukauden. Sen kantoi meitä lopulta viimeiseen otteluun asti.

Kuitenkin ensimmäisen kauden kolmanneksen jälkeen emme saaneet peliämme kehittymään tarpeeksi ja tulokset kääntyivät tappiollisiksi.

Maalinteon tehokkuutemme ei ollut riittävällä tasolla. Tämä heijastui myös erikoistilanteisiin ja etenkin ylivoimapelin tehokkuus oli läpi kauden iso haaste, jota emme pystyneet ratkaisemaan.

Emme onnistuneet myöskään repimään parasta irti pelaajistamme. Etenkin tasaisuus puuttui osan otteista ja hyvän ja huonon päivä ero oli liian suuri. Olemme tehneet kauden aikana jatkuvaa analyysia, jolla pyrimme reagoimaan esimerkiksi seuraavan kauden joukkueen rakentamiseen. Tarkemmat analyysit ovat vielä edessä pelaajahaastatteluiden sekä valmennuksen analyysien muodossa.

HYVIÄ ASIOITA KAUDELLA 2023 – 2024

Vaikka päällimmäisenä tunteena on pettymys, pitää silti nostaa esiin muutamia osa-alueita, joilla onnistuimme tällä kaudella.

Maalivahti on ehdottomasti yksi osa-alue. Niklas Rubin on sarjan paras maalivahti ja on meille erittäin merkittävä asia, että hän jatkaa täällä myös tulevalla kaudella.

Ylipäätään puolustuspelimme oli hyvää valtaosan kaudesta. Tästä osoituksena päästimme kolmanneksi vähiten maaleja tällä kaudella.

Lisäksi muutamat nuoret pelaajamme nousivat Liiga-ympyröihin ennakoitua nopeammin. Se antaa meille lisää mahdollisuuksia tulevien kausien rakentamiseen. Muutoinkin Ässien pelaajapolulla on monia lupaavia ja lahjakkaita pelaajia, joista tulee olemaan meille vielä paljon iloa.

U18 JA U20 JOUKKUEIDEN KAUDET JATKUVAT PUDOTUSPELEISSÄ

Vaikka Liiga-joukkueen kausi on nyt päättynyt, Ässissä pelataan vielä merkityksellisiä otteluita.

Olen erittäin iloinen siitä, että sekä U20 että U18 joukkueet selvittivät tiensä pudotuspeleihin. Näen molempien joukkueiden menestymismahdollisuudet hyvinä ja lisäksi joukkueissa pelaa useita mielenkiintoisia Patapelureita, joista meille tulee olemaan lähivuosina iloa.

Rohkaisen kaikkia tulemaan seuraamaan otteluita paikan päälle ja näkemään sekä kannustamaan tulevaisuuden Ässiä.

Vielä lopuksi haluan kiittää kaikkia päättyneestä kaudesta. Koimme kauden aikana monia hienoja hetkiä yhdessä ja tärkein lähikuukausien tavoitteemme onkin varmistaa, että koemme niitä tulevalla kaudella huomattavasti enemmän.