Skip to content
Home » Valtteri Viljanen palaa kotiin

Valtteri Viljanen palaa kotiin

Tuore Ruotsin hopeamitalisti palaa kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella.

Ässien oma kasvatti Valtteri Viljanen palaa Poriin kaksivuotisella sopimuksella. 30-vuotias puolustaja saapuu Ässiin Ruotsin pääsarjasta Röglen joukkueesta, jonka riveissä Viljanen oli saavuttamassa hopeaa tänä keväänä.

Päättyneellä kaudella Viljanen pelasi runkosarjassa 36 ottelua tehoin 1+5 =6 ja pudotuspeleissä neljä ottelua ilman tehomerkintöjä.

Liigassa Viljanen on edustanut Ässien ohella Ilvestä ja Sportia ja hänen parhaat tehonsa ovat kaudelta 2019 – 2020, jolloin puolustaja iski 52 ottelussa tehot 4+25 =29. Yhteensä Viljanen tuo Ässiin 457 Liiga-ottelun ja 150 tehopisteen kokemuksen.

– On hienoa saada Ässien juniorikoulun kasvatti Valtteri Viljanen takaisin Poriin. Viimeiset kaudet kovassa SHL:ssä ovat edelleen kehittäneet Viljasta pelaajana ja uskomme hänen olevan oiva palanen puolustukseemme, johon rightin kätisyys tuo aina hyvän lisän, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.

Länsi-Porin Viestin kentällä neljävuotiaana elämänsä ensimmäiset luistimenpiirrot vetänyt puolustaja kertookin, että vuodet maailmalla ovat kasvattaneet häntä.

– Lähdin Ässistä nuorena poikana ja tulen takaisin paljon kokeneempana pelaajana. Olen kasvanut kokonaisvaltaisesti sekä pelaajana että ihmisenä, Valtteri Viljanen kertoo.

Valtteri Viljanen odottaa ulkoilmaotteluita Lukkoa vastaan Talviklassikossa. KUVA: ElonKuvaus

Ässien U20 pronssijoukkueen kapteeni vuodelta 2014 haluaa antaa kaiken osaamisensa joukkueen käyttöön kentällä ja kentän ulkopuolella.

– Haluan tuoda joukkueeseen johtajuutta ja näyttää esimerkkiä kaukalossa omalla tekemisellä. Tärkeintä on auttaa joukkuetta voittamaan ja haluan myös auttaa muita pelaajia saamaan parhaat puolet itsestään esiin.

– Tavoitteena on olla joukkueen johtavia pelaajia ja pelata joukkueen etu edellä. Tietenkin myös henkilökohtaisia onnistumisia tarvitaan, Valtteri Viljanen kommentoi.

Porilaisen kiekkokoulun kasvatti tiedostaa luonnollisesti vastakkainasettelun Rauman Lukon kanssa. Asetelma on tulevalla kaudella entistäkin herkullisempi, kun joukkueet kohtaavat Talviklassikosta kahdesti ulkojäillä täysin ainutlaatuisissa puitteissa.

– Todella odottavat fiilikset tapahtuman suhteen. Olen aina halunnut kokea ulkoilmaottelun ja tulevalla kaudella se on mahdollista vieläpä rakasta vihollista Rauman Lukkoa vastaan. Varmasti tulee olemaan ikimuistoinen tapahtuma kaikille osapuolille, Viljanen fiilistelee.