Skip to content
Home » Festum urheilujohtajan kuukausikatsaus

Festum urheilujohtajan kuukausikatsaus

Festum urheilujohtajan kuukausikatsaus

Hyvää uutta vuotta koko Ässät yhteisölle!
Vuoteen 2023 mahtui paljon hienoja hetkiä Ässät-yhteisölle ja toki karvaita pettymyksiäkin. Pelasimme kalenterivuoden aikana 61 runkosarjaottelua, joista saimme 96 pistettä (keskiarvo 1,57 pistettä/ottelu) sekä kaksi Playoff-sarjaa, joista toisen voitimme.
Kuten oheiset faktat osoittavat, niin seura on ottanut vuoden aikana askeleita oikeaan suuntaan ja toimintaa on saatu viety parempaan suuntaan monella tasolla. Töitä on kuitenkin paljon vielä edessä, jotta pystymme vakiinnuttamaan paikkamme top 8 joukkueena Liigassa niin urheilullisesti kuin taloudellisen kannattavuuden osalta.
Tärkeää on myös vaalia porilaisen juniorikiekon tulevaisuutta sekä pelaajakehitystä, jotta pystyisimme tuottamaan pelaajia omasta takaa Liigajoukkueeseen.
HC Ässät Pori Oy onkin Porin Ässät Ry:n tärkein yhteistyökumppani niin urheilullisesti, taloudellisesti kuin yhteisöllisesti. Työllistämme pelaajien lisäksi urheilupuolella noin 20 henkilöä mihin kuuluu Liigan valmentajia, huoltoa, fysiopuolen osaajia, junioripuolen valmentajia ja toimihenkilöitä, sekä pelaajatarkkailun tukena olevaa henkilöstöä.Kokonaisuus on iso ja kattava, mutta yhdessä tekemällä,

Ässien etua ajamalla ja hienon henkilöstön voimalla voimme saavuttaa kestävää kehitystä.Urheilupuolella Miika Arponen jatkaa tilastoanalyytikkona myös kausilla 2024–26. Yhdessä pelaajakoordinaattori Kari Takon (sopimus 2026 asti) kanssa he ovat apunani joukkueen rakennuksessa Liigan valmennustiimin lisäksi.
Miika on tehnyt hyvää työtä tilastodatan analysoinnissa ja tuonut oman osaamisensa mukaan joukkueen rakennukseen, sekä valmennuksen avuksi pelien analysoinnissa.
Pelaajarekrytointi on aina tiimityötä urheilujohdon ja valmennuksen kanssa, jossa pyritään hankkimaan mahdollisimman laaja-alaisesti tietoa pelaajista, jonka jälkeen tavoitteena on löytää meidän resursseillamme urheilullisesti ja taloudellisesti järkevin paketti.
Isossa kuvassa mielenkiintoista on seurata miten Liigan ns. urheiludigiasiat kehittyvät seuraavien vuosien aikana. Joukkueiden käytössä on erilaisia palveluita, jotka liittyvät tilastoanalytiikkaan, videovalmennukseen, kuormituksen seurantaan, sekä videoscoutingiin.
Datan määrä on nykyään äärimmäisen iso ja kattava. Pohdittavaa riittää, miten sitä voi hyödyntää optimaalisesti joukkueen menestyksen eteen, mutta samanaikaisesti on tärkeää tiedostaa, missä menee pelaajien ja henkilöstön rajat sen prosessointiin, jotta se ei käänny itseään vastaan.
Mielenkiintoinen kokonaisuus ja on hienoa, että Miika jatkaa analyytikkona hyvää työtään Ässien hyväksi myös tulevilla kausilla.