Skip to content
Home » UPM otteluennakko Tappara-Ässät

UPM otteluennakko Tappara-Ässät

UPM otteluennakko Tappara-Ässät

**Ässät haastaa sarjakärjen vieraskentällä**

**UUDISTUNUT TAPPARA PORSKUTTAA SARJAKÄRJESSÄ**

Hallitseva Suomen mestari Tappara uudistui tällä kaudelle varsin merkittävästi. Isoin muutos tapahtui penkin takana, kun pitkään Tapparaa valmentanut Jussi Tapola vaihtui Rikard Grönborgiin. Pohjois-Amerikassa valmennusuransa aloittanut ruotsalaisvalmentaja onkin tuonut Tapparaan elementtejä sikäläisestä suoraviivaisesta pelaamisesta. Suomalainen kiekkokansa puolestaan muistaa Grönborgin Ruotsin maajoukkueesta, jonka hän johti kahteen peräkkäiseen MM-kultaan 2017 & 2018.

Pelaajiston puolella merkittävimmät menetykset olivat puolustuspäässä Maksim Matushkin, Mikael Seppälä sekä Casimir Jürgens. Hyökkäyksestä lähtivät mm. Jori Lehterä, Patrik Virta, Kristian Kuusela, Waltteri Merelä, Niko Ojamäki sekä Ässiin siirtyneet Juuso Ikonen ja Marcus & Jonathan Davidsson.

Uusina niminä joukkueen puolustukseen liittyivät mm. Ruotsin maajoukkueessakin pelannut Mattias Bäckman, kuusi NHL-ottelua urallaan pelannut Otto Leskinen, KooKoossa läpimurron tehnyt Oskari Manninen sekä kesken kauden joukkueeseen siirtynyt 132 NHL-ottelua pelannut Luke Witkowski. Hyökkäyspäässä uusina niminä nähdään AHL-liigassa useita tehokkaita kausia pelannut Carten Camper, Lukosta Tapparaan siirtynyt Otti Somppi, Ilveksessä taannoin tehokkaasti pelannut Nicholas Baptiste, SaiPassa muutama vuosi sitten tehokkaan pätkän pelannut Nick Halloran sekä KooKoossa viime kaudella kapteenina pelannut Heikki Liedes.

Ennakkotietojen perusteella Tapparan kokoonpanosta ovat sivussa ainakin Veli-Matti Savinainen, Kristian Tanus sekä Vilho Heikkinen. Lisäksi tuoreimman hankinnan Petri Kontiolan sopimus alkaa marraskuun maaottelutauosta. Vaikka Tappara uudistui tälle kaudelle, alkukautta ei ole tarvinnut käyttää ainakaan oppirahojen makseluun. Joukkue on sarjan kärkipaikalla selvällä yhdeksän pisteen erolla. 14 ottelun jälkeen joukkue on kerännyt 36 pistettä ja tilastoissa on vain yksi tappio, joka tuli paikallispelissä Ilvestä vastaan.

Myös maalieron osalta Tappara on ollut alkukaudella selvästi paras. Joukkue on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja Liigassa.

Tapparan tehokkain pelaaja on Anton Levtchi lukemin 6+14 =20, joilla irtoaa Liigan pistepörssin toinen sija. Muita vähintään 10 tehopisteen pelaajia ovat Nick Halloran, Carten Camper, Otto Leskinen, Petteri Puhakka, Nicholas Baptiste sekä Oiva Keskinen. Maalilla Christian Heljanko on pelannut 10 ottelua ja Eetu Randelin neljä ottelua.

**Saako Ässien hieno alkukausi jatkoa Nokia Arenassa?**

Myös Ässien alkukausi on sujunut varsin vahvasti ja Liiga-kierroksen kärkikamppailu mitellään keskiviikkona Tapparan ja Ässien välillä.

Ässät on kerännyt 14 ottelussa 26 pistettä ja viime viikon torstaina joukkue kaatoi HIFK:n jännittävien vaiheiden jälkeen 4-3.

Sarjataulukossa Ässät on 4. sijalla vain pisteen päässä toisesta sijasta.

Ässien tehokkain pelaaja on puolustaja Martin Lefebvre lukemin 2+9 =11. Muita vähintään 10 tehopisteen pelaajia ovat Jan-Mikael Järvinen, sekä Lenni Hämeenaho. Maalilla Niklas Rubin on pelannut 11 ottelua ja Karolus Kaarlehto kolme ottelua.

**Ässät vs Tappara**

**EDELLISET 10 KOHTAAMISTA**
– Voitot: Ässät 5, Tappara 5
– Pisteet: Ässät 16, Tappara 14